De Gooische Broederschap

Wij zijn een reguliere vrijmetselaarsloge in Hilversum, sinds 1896. Daarmee zijn wij de oudste loge in het Gooi. "Regulier" wil zeggen dat wij erkend worden door het "Grootoosten der Nederlanden", die op zijn beurt wordt erkend door de "United Grand Lodge of England".

Wij vormen een actieve vrijmetselaarsloge met meer dan 40 leden.  Samen werken we schouder aan schouder aan de ontwikkeling van onze "geest en gemoed", gebruikmakend van symbolen en rituele handelingen.

Wie zijn wij?

De leden van De Gooische Broederschap komen uit Hilversum en omgeving. In leeftijd variĆ«ren we van 36 tot 101 jaar. Verder kent De Gooische Broederschap een grote diversiteit qua religieuze achtergrond, arbeidsverleden, huidige werkzaamheden en sociale activiteiten. Het gezamenlijk zoeken naar Waarheid voor ieder op zijn eigen pad is wat ons bindt. Om ons echt te leren kennen, kun je verder kennismaken op een Avond voor Belangstellenden. Kijk in het overzicht van informatie avonden om te zien wanneer de eerst volgende Avond voor Belangstellenden plaatsvindt.

9 Video Interviews

In negen filmpjes vertellen negen leden van Loge De Gooische Broederschap over zichzelf en de vrijmetselarij. Over waarom ze vrijmetselaar zijn geworden. Over welke levensvragen aan de orde komen en voor hen spelen.

>> Bekijk de video interviews