De Gooische Broederschap

Wij zijn een reguliere vrijmetselaarsloge in Hilversum, sinds 1896. Daarmee zijn wij de oudste loge in het Gooi. "Regulier" wil zeggen dat wij erkend worden door het "Grootoosten der Nederlanden", die op zijn beurt wordt erkend door de "United Grand Lodge of England".

Wij vormen een actieve vrijmetselaarsloge van bijna 40 leden.  Samen werken we schouder aan schouder aan de ontwikkeling van onze "geest en gemoed", gebruikmakend van symbolen en rituele handelingen.

Wie zijn wij?

De leden van De Gooische Broederschap komen uit Hilversum en omgeving. In leeftijd variëren we van 36 tot 86 jaar. Verder kent De Gooische Broederschap een grote diversiteit qua religieuze achtergrond, arbeidsverleden, huidige werkzaamheden en sociale activiteiten. Het gezamenlijk zoeken naar Waarheid voor ieder op zijn eigen pad is wat ons bindt. Om ons echt te leren kennen, kun je verder kennismaken op een "Avond voor Belangstellenden". Uiteraard is het sinds maart 2020 niet mogelijk geweest om dit soort avonden te organiseren, maar je kunt altijd This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met ons opnemen voor een privé onderhoud.

9 Video Interviews

In negen filmpjes vertellen negen leden van Loge De Gooische Broederschap over zichzelf en de vrijmetselarij. Over waarom ze vrijmetselaar zijn geworden. Over welke levensvragen aan de orde komen en voor hen spelen.

>> Bekijk de video interviews